Véosmičky, indiáni a rokenrol: Víkendové tipy pro druhou půlku letošního léta

Véosmičky, indiáni a rokenrol: Víkendové tipy pro druhou půlku letošního léta

Na některé z těhle akcí se určitě potkáme. Americké káry, motocykly s logem indiána, tanky i bluegrass, račte si vybrat.


Dolů

Léto se nám přehouplo do druhé polovičky a to je nejvyšší čas ještě něco užít a zažít. První půlku letošní sezóny srazů a akcí jsme museli kvůli těm slavným opatřením proti takzvané epidemii odpískat, ale srpen a září budou podstatně výživnější. Pokud nám ovšem naše osvícená strana a vláda zase nezatne tipec, nezakáže venkovní akce a nenasadí nám zase na hubu ty zkurvený hadry. No, buďme optimisti. 

Takže co nás letos ještě zajímavýho čeká a kde se budete s náma moct osobně potkat? Náš potulný stánek s unikátní kolekci pro život nepostradatelných doplňků oděvních i jiných už pozvolna připravujeme, děvčata se už těší a já honím tiskárnu, aby nám stihli vyrobit dost triček a samolepek.

Dixie On The Road tentokrát s Míšou Leichtem


Na tuhle akci můžete (jako na jedinou z dnešního seznamu) dorazit i virtuálně. Speciální koncert frontmana plzeňského COPu a jedné z největších osobností současné české country a bluegrassu Míšy Leichta si můžete vychutnat v rockovém klubu KNAK Teplice i díky livestreamu na webu, youtube a facebooku u vás doma nebo s kámoši ve vaší oblíbené hospůdce. Pokud tam teda náhodou nepoběží nějakej fotbal…

Dixie On The Road Vol.4 - Míša Leicht
Čtvrtek 27.8.2020 od 20:00
Klub KNAK Teplice + livestream na webu, youtube a facebooku

Hradecká V8 aneb Stříbrňák potřinácté

O jednom z největších a nejpohodovějších srazů amerických aut, jenžto se zove Hradecká Véosmička, jsme u nás psali už mockrát. Jezdíme tam už léta, pokaždý je to fajn a letos to bude po tý koronáčový pauze ještě lepší. Počasí by mělo bejt ještě na koupání, což je na Stříbrném rybníce základ, tudíž kuny v bikinkách určitě budou. Poctivýho detroitskýho železa se sjede určitě taky požehnaně, je to vlastně jedinej letošní velkej sraz a lidi už jsou prostě nadržený, o jejich čtyřkolových miláčcích ani nemluvě. 

Až do Hradce Králové o víkendu 21.-23.8. dorazíte, asi budete koukat. Areál kempu doznal díky novému majiteli zásadních změn. Opravilo se, co se dalo, někde (jako v případě sociálek) to vzali hoši fakt zgruntu, úplně na jiným levelu bude od letoška celej catering, což byl v minulých letech někdy docela průser, v kempu to bude jen a jen o Amerikách neb škodovkáři a hyunadaisti byli na tenhle víkend vykázáni do pryč i se svejma karavanama, prostě doražte a posuďte sami. 

Hlavním tahákem programu je sobotní večerní koncert psychobilly pekelníků Green Monster, pánové zajisté potěší oko při burlesque show Angeliky G.L´Amour či volbě Miss V8 a všichni návštěvníci ucho při oblíbeném Sound Contestu neboli soutěži o nejkrásnější zvuk linoucí se z laufů přihlásivšíchse vozidel. O hudební doprovod se letos postará naše Radio Dixie, takže spolu s DJ Mescalerem tam s mikrofonem v ruce bude pobíhat i moje maličkost. 

Večerní cruising po bulvárech i uličkách Hradce Králové je famózní zážitek. Vřele doporučujeme!

Samozřejmě nebude chybět stánek DixieGearu a světovou premiéru tam bude mít naše nejnovější série triček na téma vyloženě enviromentální. Fuck You Greta! A nějaké to překvápko máme ještě v záloze… Jo a pořadatelé vám vzkazujou, že opatření mají vykoumaný, všechno bude dle nařízení, s minimálním dopadem na organizaci a atmosféru akce, takže pohodovýmu víkendu ve znamení bublajících véosmiček nestojí nic v cestě.

Hradecká V8
21.-23.8.2020
Hradec Králové, areál kempu Stříbrný rybnik
http://hradeckav8.cz/
https://www.facebook.com/Hradeckav8/

Garage Party aneb 100.narozeniny Indianu Scout

Stánek DixieGear nebudeme ani moc balit anžto ho další víkend budeme zase potřebovat. V sobotu a neděli 29.-30.8. nás najdete v Pardubicích a to přesně ve Svítkově, v areálu Pod komínem, kde sídlí naši kamarádi z firmy Indian 1901 Pardubice, místního to dealerství slavné americké motocyklové značky Indian. 

Populární Garage Party měla být původně v květnu, ale na přesunu na poslední prázdninovej víkend podle mě nemůže prodělat. Program bude letos obzvláště bohatý, protože ikonický model Indian Scout letos slaví kulaté sté narozeniny a to už je sakra důvod k tomu, to pořádně oslavit. Takže kromě možnosti svézt se na demo jízdách v sedle některého ze současných Indianů budete mít příležitost obdivovat opravdu reprezentativní kolekci historických rudých válečníků jak při unikátní Jízdě legend, tak i v klidu na stojánku. Obdobnou kolekci starých Indianů (má jich dorazit kolem padesátky) v Evropě těžko někde uvidíte. Určitě zajímavou atrakcí bude stánek výrobců výfukových systémů Dr.Jekill&Mr.Hyde a garantuju vám, že tohleto váš Indian prostě nutně potřebuje. 

No a u nás na stánku to bude jako obvykle. Cože? Vy ještě nemáte triko s konfederační vlajkou? Na Garage Party to můžete hbitě napravit. Koronavirus zůstane zcela jistě venku za plotem a uvnitř to bude bezva jako obvykle. Kamarádi, motorky, pokec a mraky dobrýho jídla a pití. Co si přát víc. A hrát vám k tomu kromě indiánských v-twinů bude Radio Dixie. Největší „indiánská“ akce letošního roku bude tutově pecka a vrátíme se k ní ještě v samostatném článku.

Garage Party 2020
Pardubice – Svítkov, areál dealerství Indian
29.-30.8.2020
https://www.indian-pardubice.com/
https://www.facebook.com/Indianmotopardubice

Hillbillies´ Party aneb Vidláci na pláži

Tahle parta buranů to prostě nevzdala. Klobouk dolů. První ročník Hillbillies´ Party byl fajn a v úspěšně započaté tradici neformálního řepáckého mejdanu je potřeba pokračovat, koronáč nekoronáč. 

Připravte se, že tady prostě nikdo nic neřeší. Pokud aspoň trochu vyjde počasí, tak bude na pláži rybníka Buňkov u Přelouče vládnout nefalšovaná jižanská atmosféra, amerických auťáků a motorek, jídla i pití bude dost a fandové do pořádný muziky budou dozajista stříhat ušima. Za výběr kapel mají pánové velkou jedničku a sjedou to od bluegrassu přes rockabilly až po jižanskej hardrock. Radio Dixie vřele doporučuje!

Hillbillies´ Party No.2
Autokemp Buňkov u Přelouče
11.-13.9.2020
https://www.hillbilliesparty.cz/
https://www.facebook.com/Hillbillies-party-873647242833524/?ref=page_internal

Classic Drive 5 aneb Vzhůru na střechu!

Pěknou řádku klasických auťáků, oldtimerů, youngtimerů, amerik i neamerik si můžete vychutnat v Praze v sobotu 12.9. a to na místě poněkud neobvyklém. Na střechu obchodního centra Šestka v Praze 6 se toho vejde… 

Akce je určena pro automobily do roku výroby 1990, i když výjimky lze v případě zajímavých kousků určitě dojednat a pozor, pro účastníky s klasickými auty je nutná registrace na mailu classicdrive@seznam.cz . Vzhledem k tomu obchoďáku dole se nabízí klasická finta – manželku odložit dole v nějaký hadrárně, popadnout děti a vzhůru nahoru. 

Classic Drive 5
OC Šestka, Praha 6
12.9.2020 
https://www.facebook.com/CDclassiccars

Retroměstečko aneb Tak trochu výlet v čase

Ne pokaždé musí být akce, kde je vám dobře, nějak spojená s Amerikou. Pardubické Retroměstečko, které i letos proběhne v areálu bývalých Masarykových kasáren v Pardubicích, je spíš o československé technice, o návratu do padesátých či sedmdesátých let, ale nějaká ta „amerika“ se tam taky určitě najde. 

A i kdyby ne, očíhnout si zblízka provozuschopný tank Leopard, nejmodernější i historická hasičská auta nebo se svézt po Labi v některém z plavbyschopných obojživelníků made in CCCP, to se vám jen tak někde nepovede. Určitě s sebou vezměte děti, ale to vám asi připomínat nemusím.

Retroměstečko
Masarykovy kasárna, Pardubice – Dukla
12.-13.9.2020
https://www.retromestecko.cz/
https://www.facebook.com/retromestecko

Lucky Cruisers Weekend 2020 aneb Urob si sám

Kamarádi z časopisu Chrom & plameny to letos fakt odprdli. Jejich sraz amerických aut Lucky Cruisers Weekend je největší akcí svého druhu u nás a do mantinelů nastavených naší osvícenou vládou se prostě nevejde. Původní červnový termín byl posunut na září, ale po posledních „opatřeních“ museli organizátoři vše odpískat. 

Nicméně dle provozu na sociálních sítích se zdá, že pokud vyrazíte o víkendu 25.-27.9. směrem jižní Morava, v autokempu Merkur v Pasohlávkách určitě pár desítek amerických kár najdete. Nebo stovek? Uvidíme. A o program se už všichni budou muset postarat sami. Paradoxně by to mohl být fajn víkend mezi partou lidí, který to mají podobně jako vy sami. Takže jestli chcete svého ocelového miláčka před zimou pořádně protáhnout, poslední záříjový víkend máte cestu naplánovanou. A nedržkujte, že je to daleko a že vám to žere pětadvacet na sto. Kolik jste toho letos najezdili? Tak vidíte. A příští rok už zase jako obvykle se vší parádou…

Lucky Cruisers Weekend
ACT Merkur, Pasohlávky
25.-27.9.2020
http://www.lcw.cz/
https://www.facebook.com/LuckyCruisersWeekend/

Martin Pešek

Martin Pešek

Konzervativní Kozoroh na trnité cestě ke splnění svého amerického snu. Tenhle svět potřebuje opravdu trochu víc buranů.

Všechny články autora

„Osedlej bobra!“ aneb Unikátní porovnání trojice Scoutů od Indianu

„Osedlej bobra!“ aneb Unikátní porovnání trojice Scoutů od Indianu

Petr Brábník , Indian Scout Bobber hýbe motocyklovým světem. Jako první v ČR jsme měli možnost tuhle žhavou novinku porovnat s ostatními Scouty.

Lakáč poprvé pod Pálavou: Na vlastní kůži i žaludek

Lakáč poprvé pod Pálavou: Na vlastní kůži i žaludek

Radek Beneš , Vzpomínka na první (pasohlávecký) ročník největšího srazu amerik v ČR v roce 2018 a zároveň víc než ostrá reportáž z autorovy osobní účasti v zápolení chilli maniaků. 

Mejdan na pláži aneb 12 let Hradecké V8 ve fotografiích

Mejdan na pláži aneb 12 let Hradecké V8 ve fotografiích

Radek Beneš , Populární sraz US cars Hradecká V8 2019 se blíží a to je důvod pro ohlédnutí za minulými ročníky. V hlavní roli Radek „Caddy“ Beneš a jeho fotoaparát.