Moonshine Jam 2: Pivo, vlci a blues

Moonshine Jam 2: Pivo, vlci a blues

Nejčerstvější americká muzika mezi country a beatem. Nashvillské superstar, vycházející hvězdy, alternativní hrdinové i burani s odjištěnejma brokovnicema. Jo a ještě Kanaďani s vodklápěcíma hlavama. 


Dolů

Tyhle měsíce, co maj pět tejdnů a ne normálni čtyři, mě teda dělaj v rozvrhu pěknej bordel. Mimo jiné i proto, že musím nějak vyřešit, jakej podcast vám v to nadbytečný úterý a čtvrtek naservírujeme. Ještěže je tý nový americký muziky pořád dost a dost a tak je nejjednodušší poskládat z novejch desek, EP a singlů další Moonshine Jam. Tak tady ho máte. A aby to nebylo jen pro uši, potěšte taky trochu voko pár docela dobrejma klipama. Kurva, kde je zas ten votvírák?


Colter Wall

Poslouchejte: Moonshine Jam 2 - Pivo, vlci a blues

Colter Wall – tohohle kluka z Kanady zpívajícího starý i nový kovbojský písničky čeká ještě zajímavá budoucnost. Jeho hlas je naprosto nezaměnitelnej. Mimochodem tenhle klip je točenej kousek od Nashvillu na bývalým ranči další velký kanadský country star, Hanka Snowa.

A další Kanaďani. Taky se chystáte na koncert The Dead South 4.4.2020 do pražské Akropole? Pokud nemáte lístky, tak už je nekoupíte. Vyprodáno. Doufám, že se tam s kolegou Bemanem dostaneme na akreditaci...

Teď se vydáme konečně na jih. Do Texasu konkrétně. Na album písničkáře Chucka Hawthorna Fire Out Of Stone už se chystám, jen co ho naposlouchám, tak se určitě objeví v Honkytonk Jukeboxu. Zatím si z něj dáme skvělej kousek Amarillo Wind. Trošku mi to připomíná Springsteenova Toma Joada, ale to nevadí. 

V hospodě je nejlíp! Takhle by se v kostce dal shrnout novej singl kapely A Thousand Horses. Pohodička. Nic neřešte a vyhrábněte z ledničky ty piváky...

Když jsme u toho piva, Luke Combs objevil Ameriku. Že mu žádnej pivson prej srdce nezlomí. Na rozdíl od jeho milované. To my přece už víme dávno.

Tisíce mil na cestách křížem krážem od Pacifiku po Atlantik, to k téhle muzice neodmyslitelně patří. Bez živýho hraní to nejde, ale někdy je to pěkně únavný. Obzvlášť když vás doma čeká žena a dcera a my místo, abyste byli s nima, dřepíte někde na druhým konci Států za volantem a míříte na další štaci. Dallas Moore to dobře zná.

Cody Jinks má vlka. A dokonce hned dva. Jeden je bílej, druhej černej a Cody neví, kterýho má nakrmit dřív. Letošní dvojice jeho novejch desek bude stopro pecka, sice se opakuju, ale opět slibuju, že se na ně v Honkytonk Jukeboxu podívám pěkně zblízka.

No a nakonec si dáme trochu blues. Black Stone Cherry sice normálně hrajou něco trošku jinýho, ale na týhle muzice vyrostli a naživo ji pilně hustěj do svejch fanoušků na koncertech. Letos pustili ven další bluesový EP, už druhý, a tak si z něj něco dáme. Blues nejni nikdá dost.

A to je pro dnešek všecko. Užívejte babího léta a ve čtvrtek si nezapomeňte pustit na Radiu Dixie v osm večer novej Honkytonk Jukebox. Mám na vás narychtovaný nový desky bro-country drsoně Brantleyho Gilberta, country-rockové písničkářky Kelsey Waldon a na závěr pořádnej jižanskej bigbít v podání kapely Whiskey Myers. Tak zatím!

Poslouchejte: Moonshine Jam 2 - Pivo, vlci a blues

Playlist:
A Thousand Horses – Livin´ My Best Life
Black Stone Cherry – Death Letter Blues
Colter Wall – Bob Fudge
Sideline – Return To Windy Mountain
Nellen Dryden – Tullahoma
The Dead South – Blue Trash
Mickey Lamantia, Bryan James, Creed Fisher – Locked And Loaded
Chuck Hawthorne – Amarillo Wind
Luke Combs – What You See Is What You Get
Cody Jinks – Which One I Feed
Dallas Moore – Tryin´ To Be A Blessing
Jon Stork – Taking My Time

Martin Pešek

Martin Pešek

Konzervativní Kozoroh na trnité cestě ke splnění svého amerického snu. Tenhle svět potřebuje opravdu trochu víc buranů.

Všechny články autora

Country Heroes 10 – Progresivní tradicionalista z Apalačských hor Tyler Childers

Country Heroes 10 – Progresivní tradicionalista z Apalačských hor Tyler Childers

Evžen Müller , Desátý díl Country Heroes bude věnován Tyleru Childersovi, jednomu z nejzajímavějších současných countryových hrdinů. 

Dixie Night Ride 1 – Swampdawamp aneb Bahno s chutí rokenrolu

Dixie Night Ride 1 – Swampdawamp aneb Bahno s chutí rokenrolu

Petr Jirásek , Swampdawamp, zlobivá kapela nezapomenutelného jižanského obra s laskavým srdcem, odstartuje první díl nového southern-rockového speciálu Dixie Night Ride. 

Moonshine Jam 1: Nalaďte kytary a pozdvihněte zavařovačky!

Moonshine Jam 1: Nalaďte kytary a pozdvihněte zavařovačky!

Martin Pešek , Nový audiospeciál Rádia Dixie s nejlepší a nejaktuálnější americkou muzikou mezi country a beatem, ideální pro pořádnou vidláckou párty. A jestli vám moonshine whiskey nejede, klidně si dejte místo toho nějakýho piváka.