Moonshine Jam 1: Nalaďte kytary a pozdvihněte zavařovačky!

Moonshine Jam 1: Nalaďte kytary a pozdvihněte zavařovačky!

Nový audiospeciál Rádia Dixie s nejlepší a nejaktuálnější americkou muzikou mezi country a beatem, ideální pro pořádnou vidláckou párty. A jestli vám moonshine whiskey nejede, klidně si dejte místo toho nějakýho piváka.


Dolů

Že jsme trochu zahejbali s našima podcastovejma audiospeciálama, to už jste asi zjistili. Premiéra nebo repríza některého z nich je na vás ve vysílání našeho internetového Rádia Dixie nastražená každý den kromě pátku a soboty a to vždycky mezi osmou a devátou večer. Aktuální program vysílání najdete ZDE a všechny speciály si z našeho podcastového archívu můžete i nadále pustit, kdykoliv budete mít chuť. 

The Vegabonds určitě nehrajeme v Moonshine Jamu naposled

A jelikož jsme se tyhle speciály rozhodli omezit na plus minus 60 minut, vznikl z dosavadní první hodiny Honkytonk Jukeboxu nový pořad – Moonshine Jam. Ovšem obsahově se nemění vůbec nic. I nadále budu do vás rvát tu nejlepší a nejaktuálnější americkou muziku mezi country a beatem, žhavé singly a ochutnávky z nejnovějších desek, bude to někdy víc country a jindy víc rokenrol, ale furt by ta muzika měla mít koule, pěkně odsejpat a bejt cejtit americkým Jihem.  Prostě muzika pro pořádnou vidláckou párty a je úplně jedno, jestli ji hrajou nashvillský megahvězdy nebo podivný týpci z votřískaný dodávky. Tak příjemnej poslech a pojďme se letmo podívat, co mám dneska na vás v playlistu přichystáno.

Proč bysme zazahráli i Jasona Aldeana? Mimochodem všimněte si jeho trička...

Poslouchejte: Moonshine Jam 1 - Nalaďte kytary a pozdvihněte zavařovačky!

Luke Combs, jedna z největších současných hvězd country music, to je téma na samostatný pořad a článek. Než se k tomu nebo Petr Mečíř dostaneme, dáme si singl z Combsovy letošní nové desky What You See Is What You Get, která vyjde začátkem listopadu. Na písni 1.2 Many spolupracoval se slavným duem Brooks & Dunn.

Dokonce dvojici nových desek chystá letos jeden z mých oblíbených outlaw-country hrdinů Cody Jinks. Je libo malý předkrm?

A další superžhavá novinka: Whiskey Myers! Spolu s Blackberry Smoke, The Vegabonds nebo The Steel Woods první liga současného southern rocku. Tenhle klip hoši vyhodili ven předevčírem a album bude mít premiéru 27.září, takže na něj stopro dojde v příštím díle Honkytonk Jukeboxu a zcela jistě ho neminou ani Petr Jirásek v Dixie Night Ride nebo Dališ v Hurá na Jih.

S kapelou Micky & The Motorcars jukneme do mého oblíbeného Texasu. Takhle to pánové drnou naživo.

Tracy Lawrence do vás nahrne pořádnou dávku toho nejameričtějšího patriotismu. A jestli je vám to k smíchu, vaše věc.

Tenhle klip mě nepřestává bavit ani po pátým skouknutí. JP Harris s partou pochybnejch existencí vyrazili na výlet.

A na závěr trocha tradičního bluegrassu. Na tomhle jsem vyrůstal a spousta z vás tuším taky. Hoši z The Po´ Ramblin´Boys si svoje účinkování v sérii Jam In The Van vyloženě užívají. 

Doufám, že jste si říjnovou nálož té nejčerstvější americké muziky mezi country a beatem taktéž náležitě užili a že se na internetových vlnách Rádia Dixie u dalšího dílu Moonshine Jamu potkáme opět a to v premiéře druhou listopadovou neděli (to půjde ven i doprovodný článek na webu RadioDixie.cz) a v repríze přesně o týden později, vždy v osm večer. Samozřejmě nemůžu nedoporučit i naše další speciály. 

Americana Express Evžena Müllera je až po střechu nacpanej muzikou, pro kterou se už pár let používá jedno docela výstižné označení  – americana

Pokud to máte rádi víc country, tak určitě můj Honkytonk Jukebox, kde se na trojici nových a zajímavých desek podíváme vždycky víc zblízka, Country Servis Petra Mečíře zaměřený na novinky a velké profily těch největších hvězd prvoligové nashvillské country nebo dvojici pořadů našeho znovunavrátivšího se kolegy Evžena MülleraAmericana Express a Country Heroes

Odvrácenou stranu téhle muziky mapuje svým nezaměnitelným způsobem Mr.Beman. Zatímco Dupárna je spíš o akustické muzice, která je nejčastěji zařazovaná do škatulek alternativní bluegrass, cowpunk, roots music a tak podobně, Bemanova Noční můra se noří hluboko do temnoty hudební i obsahové. S Mr.Bemanem někdy vysílá i sám ďábel…

Je to temné, zběsilé i hypnotizující, alternativní, neoposlouchané, někdy provokující a vždy originální. Něco podobného Bemanově Noční můře neuslyšíte nikde jinde. Výhradně na Rádiu Dixie. 

Svoje místo v playlistu našeho Rádia Dixie má samozřejmě i rocková muzika. Víc o bigbítu jsou speciály našeho hudebního dramaturga Petra Jiráska z řady Dixie Night Ride a náš nejstarší pořad Hurá na Jih, kde se trojice ostřílených hudebních vlčáků ve složení Dalibor „Dališ“ Mierva, Pavel Hartl a Jirka Petrů prohrabává svými nevyčerpatelnými hudebními archívy i nejsoučasnější americkou, ale především českou southern-rockovou produkcí.

Trvalo to pět let, ale nakonec jsem našeho hudebního dramaturga ukecal. Petr Jirásek se po letech vrací za mikrofon a ve svém autorském pořadu Dixie Night Ride se bude věnovat novinkám, jménům, které dávno prověřil čas, i u nás úplně neznámým kapelám, které si našly své místo v playlistu našeho internetového Rádia Dixie

Všechny naše audiospeciály si můžete poslechnout jednoduše ve vysílání Rádia Dixie vždy od osmi hodin večer, podrobný program vysílání najdete ZDE nebo na hlavní stránce našeho webu. Anebo si je můžete pustit kdykoliv budete mít chuť, samozřejmě zdarma. Odkaz na jednotlivé díly najdete buďto v jejich doprovodných článcích nebo pěkně přehledně ZDE. Stačí v menu našeho webu kliknout na políčko PODCASTY. Tak si to užívejte, objevujte novou i starou muziku, a když nám občas napíšete, jak se vám to líbí či nelíbí a co byste rádi v našem vysílání rádi slyšeli, budeme jen rádi. Pište a volejte řediteli :-) 602 622 400 nebo martin.pesek@radiodixie.cz

Poslouchejte: Moonshine Jam 1 - Nalaďte kytary a pozdvihněte zavařovačky!

Playlist:
Jason Aldean – We Back
Luke Combs, Brooks & Dunn – 1,2 Many
Cody Jinks – Some Kind Of Crazy As Me
Michael Cleveland, Sam Bush – Tennessee Plates
Whiskey Myers – Houston County Sky
JP Harris, Elizabeth Cook – On The Rebound
Leslie Stevens – Depression, Decent
The Po´ Ramblin´ Boys – Ice On The Timber
The Vegabonds – You Wreck Me
Brantley Gilbert – Fire´t Up
Micky & The Motorcars – Road To You
Tracy Lawrence – Just The South Comin´ Out

Martin Pešek

Martin Pešek

Konzervativní Kozoroh na trnité cestě ke splnění svého amerického snu. Tenhle svět potřebuje opravdu trochu víc buranů.

Všechny články autora

Honkytonk Jukebox 40: Make America Cowboy Again

Honkytonk Jukebox 40: Make America Cowboy Again

Martin Pešek , Do první ligy jižanského rocku se úspěšně tlačí The Steel Woods a The Vegabonds. A pak vyrazíme s facebookovou cowgirl Adrian na jízdu po pláních starého i nového Západu.

Hurá na Jih 49: Pekelnické boogie a příběh hochů z Doraville

Hurá na Jih 49: Pekelnické boogie a příběh hochů z Doraville

Dalibor Mierva , Kapely Raging Slab a Atlanta Rhythm Section se od sebe lišily snad vším. Nesmazatelnou stopu v southern-rockové muzice po sobě zanechaly dodnes.

Noční Můra 49: Malá špinavá tajemství

Noční Můra 49: Malá špinavá tajemství

Mr. Beman , Jižanská gotika, delta blues, cowpunk z Brazílie a rozsamplovaný Wabi Daněk. Letní speciál leností postiženého Mr.Bemana.