Moonshine Jam 9: Novoroční výplach

Moonshine Jam 9: Novoroční výplach

Místo novoročního projevu vám principál Radia Dixie Marty radši pořádně propláchne uši. K čemuž mu pomůžou třeba Scott H.Biram, Bob Wayne nebo Chris Stapleton .


Dolů

To jsem vám takhle seděl třicátýho prosince vodpoledne u počítače. Něco mi vodpadlo, něco se posunulo na jindy a najednou jsem měl pár hodin času. Plán zněl jasně. Konečně využiju příležitosti a sesmolím nějakej novoroční projev k českému, moravskému a slezskému řepáctvu. Tedy k našim posluchačům, čtenářům a zákazníkům. A jak jsem o tom přemejšlel, tak jsem se na to prostě rozhodnul vykašlat. Respektive to odsunout o pár dnů dál. Nemám prostě náladu a chuť na nějaký hlubokomyslný kecy. Stejně jsme tady primárně kvůli muzice, tak vám radši pustím něco vod podlahy. Americkej rokenrol se vším všudy, trochu country, trochu beat a ty jedničky a nuly těch fláků jsou ještě trochu teplý, anžto půjde ve všech případech o čerstvý novinky. Tak si to užijte. Stay Tuned, folks!

Můj a Bemanův oblíbenec Dave Alvin má novou desku – tak to z ní dneska určitě něco pustím

Poslouchejte: Moonshine Jam 9 – Novoroční výplach

Chlapíka, co si říká Tim Montana, už jsem tady párkrát hrál. Teď má čerstvě venku nový EP Cars On Block a jak název napovídá, bude to o nadupanejch kárách, ilegálních závodech na vopuštěnejch vedlejších silnicích, pivu, holkách a vůbec samejch bohulibejch vidláckejch zábavách. 

Kapela jednoho špinavýho starýho chlápka – tak si občas říká svérázný americký písničkář Scott H.Biram. Už léta brázdí Státy (a občas i Evropu) s kytarou, sadou foukaček, nohama šlapanejma malejma bicíma a nějakým tím votřískaným zesilovačem. Občas to zní jako folk, někdy spíš jak punk, místy bych se nebál označení „akustickej metal“, ale na letošní desce Fever Dreams je asi nejvíc country, co kdy byl.

Příběh z místa, který bysme rozhodně dobrovolně zblízka poznat nikdo nechtěl, totiž z kriminálu, vám dneska nasype do uší Ward Davis a zároveň to bude malá pozvánka na neděli 17.1. To má ve vysílání Rádia Dixie premiéru další díl Honkytonk Jukeboxu a nový album tohohle fousáče Black Cats And Crows si tam představíme podrobnějc. Tak jukněte včas na web a laďte mobily a kompy!

The Piedmont Boys jsou takoví dělníci venkovský muziky. Je to někde mezi country a rockem samozřejmě a funguje to především naživo. Takovouhle partu bych letos na Konopáč bral všema deseti. Nový album Almost Home je asi nejlepší, co kdy pustili ven. A ten klip taky není marnej. Totální pohodovka.

“Fakt seš si jistej, že to starej Hank dělal přesně takhle?” Co by asi Hank Williams Sr. říkal na současnou country muziku? Originální triko s tímhle motivem si můžete koupit v našem vidláckým eshopu DixieGear.cz a ty prachy, co u nás necháte, použijeme na provoz Rádia Dixie a tvorbu podcastů jako je třeba Moonshine Jam, kterej právě posloucháte. A čtete. Díky!

Poslouchejte: Moonshine Jam 9 – Novoroční výplach

Utajený kytarový hrdina Dave Alvin letos pustil ven kolekci svých doposud nevydaných songů a na cédéčku From An Old Guitar najdeme i jeho verzi Dylanovy klasiky. Cool.

Svůj vlastní recept na přežití koronakrize má i u nás v ČR dobře známý Bob Wayne. Mrdat na všechny a na všechno a vypadnout z města pryč. Ven. Domů do Alabamy. V klipu nemůže chybět Bobův černej cadillac s bejčíma rohama a produkci tohohle videa si vzal na starost sám Shooter Jennings. Už se těšíme na novu desku!

Osbornovic kluci jsou jedna z top záležitostí v současný prvoligový country muzice. Jejich nová deska Skeletons je plná kostlivců a tenhle klip taky. Cože, vy ještě neznáte Brothers Osborne?

A ještě jedno album, o který vás nemůžu v dalším díle Honkytonk Jukeboxu připravit. Chris Stapleton a jeho nový CD Starting Over. A můžete se pak donekonečna hádat (samozřejmě v dobrým, jak jinak), jestli to, co slyšíte, je country nebo bigbít…

A to by bylo dneska všechno. Mějte se fajn, do Novýho roku 2021 vykročte tou správnou nohou a až vás bude někdy spousta věcí srát a prudit, kašlete na ně. Narvěte si do uší pořádnou muziku a vyfakujte to všecko na první dobrou! U příštího Moonshine Jamu nebo Honkytonk Jukeboxu na slyšenou...

Poslouchejte: Moonshine Jam 9 – Novoroční výplach

Playlist:
Tim Montana – Do It Fast 
Shawn Camp – I´m Comin´ Honey 
Scott H.Biram – Can´t Stay Long 
Wight Lighters – American Dream
Ward Davis – Sounds Of Chains 
The Piedmont Boys – Stoned 
Dave Alvin – Beautiful City ´Cross The River 
Matt Mason – Mental Revenge
The Ryolite Sound – Setting Me Up
Brothers Osborne – Skeletons 
Bob Wayne – Headed To The Country
Chris Stapleton – Arkansas 
Mark Chesnutt - Shame

Martin Pešek

Martin Pešek

Konzervativní Kozoroh na trnité cestě ke splnění svého amerického snu. Tenhle svět potřebuje opravdu trochu víc buranů.

Všechny články autora

Dupárna 57: Mladí ladí punk

Dupárna 57: Mladí ladí punk

Mr. Beman , Punkáči s banjem opět opanují Dupárnu a z bluegrassu nezůstane kámen na kameni. Na divoké destrukci klasických žánrů se budou podílet mimo jiné Scott H.Biram, William Elliot Whitmore a Agnostic Mountain Gospel Choir.

Honkytonk Jukebox 13: Vetešníci na tripu a plavky po babičce

Honkytonk Jukebox 13: Vetešníci na tripu a plavky po babičce

Martin Pešek , Královna outlaw country a westernová pin-up girl Nikki Lane, kapela jednoho špinavýho starýho chlápka jménem Scott Biram a hřbitovní rock Old 97´s.

Chris Stapleton: Country superhvězda se zjevila zdánlivě odnikud

Chris Stapleton: Country superhvězda se zjevila zdánlivě odnikud

Petr Mečíř , Kde se tenhle chlápek sakra vzal? Před rokem jezdil otřískaným džípem, nikdo ho neznal a dneska je z něj megastar sbírající ceny, zlaté desky a první místa v hitparádách.