Moonshine Jam 7: Zvětralý pivo a levný kytary

Moonshine Jam 7: Zvětralý pivo a levný kytary

Čerstvá várka singlů a desek s poctivou americkou muzikou. Zahrají mimo jiné Willie Nelson, Ashley McBryde, Hellbound Glory a Old Crow Medicine Show.


Dolů

Sotva se Nashville trošičku vzpamatoval z řádění tornád, přišla pandemie čínskýho koronaviru a k tomu ještě div ne občanská válka v ulicích. Historickým centrem hlavního města country music se prohánějí rabující bandy, slušní občané ládují brokovnice a vytuněné AR-15, zdivočelí negři a levičácká omladina podpalují policejní auta a tak je malej zázrak, že ještě vůbec vychází nějaká nová muzika. Naštěstí je jí dost a dost a tak vám můžu narvat do uší další dávku nejčerstvějších singlů a ochutnávek z novejch desek, tak jak jste zvyklí. Na nový alba Willie Nelsona nebo Hellbound Glory se vyloženě těším a určitě se jim budeme podrobnějc věnovat v příštích dílech mého dalšího speciálu, Honkytonk Jukeboxu.

Poslouchejte: Moonshine Jam 7 - Zvětralý pivo a levný kytary

Ashley McBryde. Největší talent, který se mezi dámskou částí country umělců v poslední době objevil. Ashley je opravdová. Žádná loutka nebo produkt marketingových expertů. Ví, co chce a vy jí to prostě všechno věříte. Tak to má být. Její nové album Never Will určitě podrobněji prosvištíme v příštím Honkytonk Jukeboxu. Takhle to Ashley mastí naživo.

Rye Davis je dalším z řady nadaných dravců, kteří buší na brány hudebního byznysu. Rodák z Kentucky má se svým country-rockem docela slušně našlápnuto. Titulek pro dnešní Moonshine Jam jsem si vypůjčil právě z tohohle jeho songu.

A takhle se hraje moderní country v Texasu. Darrin Morris Band tam už jsou docela populární a nový singl Country To The Bone, který vám dnes zahraju, šlape ještě víc.

Kdybyste si nekupovali náš merch, konkrétně trika, mikiny a další drobnosti z nabídky našeho vidláckého eshopu DixieGear.cz, tak by tenhle pořad dávno neexistoval. A celý Rádio Dixie jakbysmet. Díky moc a jukněte na naše nejčerstvější novinky ZDE!

Vydání dalšího alba nestárnoucího Willie Nelsona se kvůli koronakrizi posunulo na červen, ale z desky First Rose Of Spring si můžeme dát jeden singl. Tenhle song nahráli kdysi Johnny Paycheck, George Jones nebo Hank Williams III a Willie mu teď dal se svými kámoši muzikanty slušivý, trošku až western-swingový kabátek.

A pokud jste nějak nestihli Willieho poslední desku Ride Me Back Home, tak to honem napravte. Tady je titulní píseň a video. Jak píše někdo v komentářích pod videem, koně místo těch věčnej pickupů, to je krásný osvěžení. Má recht.

Jessi Alexander. Další z těch jmen, která jsem donedávna neznal a s potěšením jsem tuhle mezeru teď vyplnil. Velice pohledná a šikovná dáma, úspěšná autorka písní pro hvězdy jako Patty Loveless nebo Ashley Monroe, nyní na sólové dráze. Má ten správnej názor na svět, viděno samozřejmě z toho našeho redneck úhlu pohledu. Příjemná záležitost. 

Hellbound Glory jsou zpět a jsou vůbec nejvíc country, než kdy byli! Vpravdě kultovní alt-country parta vedená nezkrotitelným desperátem Leonem Virgilem si v pauze mezi krocením všemožných osobních démonů našla čas na nahrání desky Pure Scum, produkoval to jejich kámoš Shooter Jennings a v příštím Honkytonk Jukeboxu se do ní ponoříme zblízka. Takže teď jen pilotní video a singl.

A na závěr trochu optimismu. Amerika to zvládne, stejně jako už tolikrát. Jestli vám tornádo zničilo barák, šmejdi z Antify vyrabovali obchod nebo jste přišli o práci kvůli tomu čínskýmu svinstvu a s tím spojený krizi, stejně vám nezbyde nic jinýho, než se znova postavit na nohy a začít tvrdě makat. A ono to půjde. Těžko, ale půjde. A o tom to všechno je. 

Mějte se fajn, zachovejte si optimismus a nezapomeňte na dobrou muziku, nejlíp z Rádia Dixie! A u příštího Moonshine Jamu nebo Honkytonk Jukeboxu na slyšenou...

Poslouchejte: Moonshine Jam 7 - Zvětralý pivo a levný kytary

Playlist:
Ashley McBryde – Never Will
Matt Mason – Muddy Water
Gabe Lee – Honkytonk Hell
Jesse Daniel – Sam
Rye Davis – King Me
Darrin Morris Band – Country To The Bone 
Willie Nelson – I´m The Only Hell My Mamma Ever Rise
Reckless Kelly – Lonesome On My Own
Billy Don Burns – Runnin´ Drugs Out Of Mexico
Jessi Alexander – Decatur Country Red
Hellbound Glory – Dial 911 
Old Crow Medicine Show – Nashville Rising

Martin Pešek

Martin Pešek

Konzervativní Kozoroh na trnité cestě ke splnění svého amerického snu. Tenhle svět potřebuje opravdu trochu víc buranů.

Všechny články autora

Honkytonk Jukebox 50: The Best Of Jukebox 2019

Honkytonk Jukebox 50: The Best Of Jukebox 2019

Martin Pešek , Nejlepší desky roku 2019 podle ucha principála Rádia Dixie Martyho. Southern-rock, klasická country, outlaw drsoni, posmutnělí písničkáři i špetka punku.

Honkytonk Jukebox 52: Desperados z hlubin Dixie

Honkytonk Jukebox 52: Desperados z hlubin Dixie

Martin Pešek , Outlaws těžce vyzbrojili svou kytarovou armádu, poslední opravdový psanec Billy Don Burns našel svoje blues kousek za mexickou hranicí a Jesse Daniel valí bakersfieldskej honkytonk jak o život.

Jak jsme streamovali The Cell aneb Postkoronáčový redneck mejdan online

Jak jsme streamovali The Cell aneb Postkoronáčový redneck mejdan online

Martin Pešek , O sockách, záhadně zmizelých džínách zpěváka The Cell a o zákulisí prvního online koncertu ze série Dixie On The Road.