Královna undergroundové country Rachel Brooke

Královna undergroundové country Rachel Brooke

Mladá, krásná, talentovaná? Jednoznačně Rachel Brooke, americká zpěvačka se zálibou v jižanské muzice, dřevním country, chicagském i neworleanském blues.

Dolů

Mladá, krásná, talentovaná? Jednoznačně Rachel Brooke, americká zpěvačka se zálibou v jižanské muzice, dřevním country, chicagském i neworleanském blues zvládá na výbornou vše propojit, vybrat si z každého žánru to nejlepší a naservírovat originální materiál s někdy trochu zasmušilou melancholií zašlých časů.

Rodačka ze severního Michiganu ovládá bravurně hudební postupy  díky svým rodičům, bluegrassovým hudebníkům. Rachel sice začínala jako punkerka v ryze holčičí kapele, si brzy našla cestu k hudbě  jen o trochu jemnějšího ražení, prosadila se rychle v pánské společnosti a svým vystoupením zcela smetla i návštěvníky kultovního Muddy Roots festivalu.

Nakažlivé melodie, výborná doprovodná kapela a texty s nezřídka ostrým názvem, jako Killer's dream, po kterém pojmenovala i své třetí nejnovější album. Jedenáctipísňová nahrávka obsahuje i cover velikána Fatsa Domina, prim však hrají Racheliny originální kousky. Za poslech stojí bezesporu i předešlá deska Down in the Barnyard, za kterou si vysloužila přezdívku královna undergroundu, že jí to sluší a skvěle hraje v zapadlých barech i na velkých pódiích, není pochyb.

Rachel Brooke bourá zažité představy o country, lásku k rock'n'rollu neskrývá, rebelka s kytarou i banjem, co si dělá co chce a všichni jí to s potěšením baštíme.