9 strašidelných country songů na Halloween

9 strašidelných country songů na Halloween

Dnes je Halloween a Amerika je plná dýní, duchů, strašidel a jiných potvor. Takže je ten správný čas pustit si nějaké temné a strašidelné country písničky. Nebo ty veselé o strašidlech.

Dolů

1. Delia's Gone - Johnny Cash

Taková normální písnička o tom, jak můžete řešit problémy v manželství. Buď necháte ženu utéct... a nebo jí jednoduše zastřelíte.

First time I shot her I shot her in the side
Hard to watch her suffer
But with the second shot she died
Delia's gone, one more round Delia's gone

Prvně střelil jsem jí, já do boku jí střelil
Jak trápila se já viděl
Ale s druhou ranou já trápení jí zbavil
Za sebou to má, já druhou jí dorazil

PŘEČTĚTE SI:

2. Legend of Wooley Swamp - Charlie Daniels Band

Nechoďte za tmy do Wooleyho bažiny. Parta nezvedených mladíků tam pro zakopané peníze zavraždila starého poustevníka. Bídně ale zhynula v tekutém písku a od té doby se každou noc bažinou rozléhá zoufalý řev a poustevníkův smích...

3. Phantom 309 - Red Sovine

V duchařské písničce, kterou napsal Tommy Faile, zpívá Red Sovine o tom, jak si stopnul náklaďák jménem "Phantom 309", jehož řidič ho dovezl k motorestu a ještě mu nechal drobné na kafe. Když stopař přijde dovnitř, zaplatí za kávu a řekne, že ho na ní pozval "Big Joe", dozví se, že Big Joe zemřel už před deseti lety, když se vyhýbal autobusu plnému dětí. A od té doby brázdí silnice jako duch i s duchem svého náklaďáku...

4. Riding with Private Malone - David Ball

Další historka o dobrém duchovi. Tentokrát vypravěč koupí starou Corvette z roku 1966 a v přihrádce najde dopis od původního majitele, vojáka, který se nevrátil z Vietnamu. Když s autem začne jezdit, občas na sedadle spolujezdce vídá ducha vojína Malona. A když se s Corvettou vybourá, dozví se od svědků, že ho prý z vraku vytáhl neznámý voják a poté zmizel...

5. The Ride - David Allan Coe

Duch Hanka Williamse je očividně něco, co country zpěváky hluboce fascinuje. V písničce jednoho zakladatelů outlaw country, Davida Allana Coe, sveze tuláka s kytarou na cestě do Nashville záhadný, staromódně oděný a přiopilý chlápek ve starém Cadillacu, který ho varuje, že cesta ke slávě je dlouhá a těžká.

You don't have to call me Mr., Mr.
The whole world called me Hank

Pane neříkej mi pane, já pro celý svět vždycky byl jen Hank

6. Midnight in Montgomery - Allan Jackson

Když máte méně štěstí, tak vás Hank Williams nikam nesveze. Ale aspoň vám poděkuje, že jste navštívili jeho hrob. A stejně jako v předchozím songu, i tady je přiopilý a se strašidelnýma očima...

 

7. Devil Went Down to Georgia - Charlie Daniels Band

To si takhle jednou Ďábel přijel do Georgie hledat dušičky do sbírky. A vyzval místního chlapce na souboj v hraní na housle. Ale protože byl v Georgii, a tam hrají country zatraceně dobře, odešel bez duše a dokonce i bez houslí.

8. Ghost Riders in the Sky - Johnny Cash

Tenhle song nahrálo víc než 50 umělců, ale především díky Johnnymu Cashovi se stal asi tím prvním, na co si vzpomenete při zamyšlení nad kombinací country a duchařiny. Navždy zatracení duchové mrtvých kovbojů prohánějí na nebi nemrtvé krávy se žhnoucíma červenýma očima a ocelovými kopyty (nebo paznehty?).

9. It's a Monster's Holiday - Buck Owens

Halloween je ale veselý svátek mrtvol a jiných potvor, takže si na závěr zaslouží radostnou, skočnou písničku o monstrech a příšerách.

Frankenstein was the first in line, And the Wolfman came up next.
Dracula was a doing his stuff- Breathing down my neck.

První řadě Frankenstein šel, a hned za ním vlkodlak.
A Drákula mi jako vždycky, funěl přímo za krk

Vojta Dobeš

Vojta Dobeš

Automobilový novinář, který o amerických autech nejen píše, ale také s nimi jezdí. S oblibou provokuje svými názory nejen na auta.

Všechny články autora